Activiteiten en nieuws


Op donderdag 27 juni, van 9-12 uur, organiseert het LEDD opnieuw een online kennis-update, het LEDD kenniscarrousel. Dit is een gratis bijeenkomst voor hulpverleners die werken met cliënten met een dubbele diagnose, het gelijktijdig optreden van stoornissen in middelengebruik en psychische problemen. Ook dit keer bestaat het programma uit korte lezingen, filmpjes en interviews over allerlei aspecten die met behandeling en begeleiding van deze doelgroep te maken hebben. Inschrijven kan via: Kenniscarrousel Dubbele Diagnose – Trimbos-instituut. Bekijk hier het programma.

Connection SGGZ is lid van het LEDD geworden! We zijn heel blij dat de verslavingszorg binnen het LEDD daarmee beter vertegenwoordigd is.

De instellingen die deelnemen aan het LEDD hebben eind 2023 een mooie uitvoering van de nieuwste set gesprekkaartjes ontvangen. Deze kaartjes gaan over vier onderwerpen: veiligheid, wonen, motivatie en veerkracht van het team. Omdat we natuurlijk deze ook aan andere belangstellenden willen aanbieden, zijn ze ook als PDF te downloaden en af te drukken. Enig knipwerk is dan nog wel vereist! Bij voldoende belangstelling maken we nieuwe sets in doosjes die dan besteld kunnen worden. Laat ons dus weten als dat een wens is.

De kaart van het aanbod van instellingen die behandeling voor dubbele diagnose problematiek bieden, is vernieuwd! U vind deze hier. Staat uw aanbod er niet op? Stuur dan een bericht naar [email protected].

De meest recente LEDD publicaties zijn te vinden op deze pagina.