Activiteiten en nieuws


Connection SGGZ is lid van het LEDD geworden! We zijn heel blij dat de verslavingszorg binnen het LEDD daarmee beter vertegenwoordigd is.

De instellingen die deelnemen aan het LEDD hebben eind 2023 een mooie uitvoering van de nieuwste set gesprekkaartjes ontvangen. Deze kaartjes gaan over vier onderwerpen: veiligheid, wonen, motivatie en veerkracht van het team. Omdat we natuurlijk deze ook aan andere belangstellenden willen aanbieden, zijn ze ook als PDF te downloaden en af te drukken. Enig knipwerk is dan nog wel vereist! Bij voldoende belangstelling maken we nieuwe sets in doosjes die dan besteld kunnen worden. Laat ons dus weten als dat een wens is.

In 2022 heeft het Trimbos-instituut i.s.m. het LEDD een kleinschalig verkennend onderzoek gedaan naar de uitdagingen die woonbegeleiders ervaren als update van eerdere onderzoek. Op 27 juni 2023 vond een bijeenkomst plaats waar woonbegeleiders uit verschillende instellingen elkaar konden ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Daarvoor is een set gesprekskaarten gemaakt. Deze zijn te downloaden op deze pagina. Het verslag van de bijeenkomst en de presentaties vind u op deze pagina.

De kaart van het aanbod van instellingen die behandeling voor dubbele diagnose problematiek bieden, is vernieuwd! U vind deze hier. Staat uw aanbod er niet op? Stuur dan een bericht naar [email protected].

De meest recente LEDD publicaties zijn te vinden op deze pagina.

De Dual Recovery Anonymous (DRA) materialen staan vanaf nu als gratis download op deze site (zie publicaties). Het gaat om het vertaalde handboek en werkboek voor mensen met een verslaving & een psychiatrische aandoening. Deze waren al langer tegen kostprijs te bestellen, maar zijn nu dus ook zelf te downloaden!  

De eendaagse Introductietraining Dubbele Diagnose is ook in een online versie beschikbaar! Het betreft 2 bijeenkomsten van 2 en 2,5 uur, gegeven door ervaren trainers. Neem voor meer informatie contact op met Anneke van Wamel: [email protected].