Activiteiten en nieuws


Op donderdag 1 juli organiseerde het LEDD het Online Kenniscarrousel. Dit was een ochtend met korte lezingen, presentaties en interviews om uw kennis snel en aantrekkelijk te vergroten. Met meer dan 120 deelnemers is deze ochtend een succes te noemen. Uit de evaluatie blijkt dat zowel de vorm als de inhoud erg goed gewaardeerd zijn. Onder het menu ‘Bijeenkomsten, scholing en advies’ op deze site kunt u de hand-outs en filmpjes terug vinden.

Nieuw LEDD lid Dit voorjaar is Altrecht met het P&V team en de afdeling VKB tot het LEDD toegetreden. Welkom! 

LEDD publicaties 2021 In 2018 en 2019 heeft het LEDD een onderzoek uitgevoerd naar cliëntervaringen met geïntegreerde behandeling van dubbele diagnose. Dit onderzoek is beschreven in een tweetal artikelen. Het eerste artikel: “Integrated treatment of dual disorders in The Netherlands: a qualitative study of client experiences”, is geaccepteerd voor publicatie in ‘Advances in Dual Diagnosis’. Het tweede (Nederlandse) artikel is ingediend bij Verslaving en Herstel. Zodra de artikelen zijn gepubliceerd, komt er een link op deze website.   

 Op 7, 8 en 9 oktober 2021 zou de International Conference on Dual Disorders (ICDD2021) georganiseerd worden in Den Haag. Dit congres is verplaatst naar 30 september – 1 oktober 2022. Op 7 oktober 2021 wordt een kleinere online bijeenkomst georganiseerd. Meer informatie over programma en inschrijving vind u hier.

De Dual Recovery Anonymous (DRA) materialen staan vanaf nu als gratis download op deze site (zie publicaties). Het gaat om het vertaalde handboek en werkboek voor mensen met een verslaving & een psychiatrische aandoening. Deze waren al langer tegen kostprijs te bestellen, maar zijn nu dus ook zelf te downloaden!  

De eendaagse Introductietraining Dubbele Diagnose is nu ook in een online versie beschikbaar! Het betreft 2 bijeenkomsten van 2en 2,5 uur, gegeven door ervaren trainers. Neem voor meer informatie contact op met Anneke van Wamel: [email protected].